Tromsø             FIK   -             3 NM-gull i Vet-NM 2012 Mars

   

  Svein, Karl Robin og Kjetil etter et knallhard spyd-KM på Valhall der mannen i midten vant det interne klubbmesterskap.

   

  Mars 2012:

  Tromsø FiK med 3 NM-gull i Veteranmesterskapet.

  3.nov 2007:

  Bjørn med ny klubbrekord igjen i Turbospyd, 33.30m!

  26. november 2005:

  Bjørn Johansen slår til med klubbrekord i Turbospyd med hele 32,05 meter!

   

   

   

  2003:

  Usportslig leder har ordet:

TROMSØ FIK ……ALWAYS PLAYFUL

 En oppsummering a årets sesong ……. 

Det va i det hærrens år 2003 at antall aktive medlemma steig tell værs.  Tidligar har vi hadd ænkelte toppa som han 190+ og han Viggo Steen som (sammen med undertegnede ) har deltadd i NM for Tromsø FIK, men i år, det året vi ikkje hadde nån NM utøvera, slo gamle travera igjæn over i …tja ka ska vi kaille det …tølt ?   

Æventyret starta med en aktiv vervekampanje i fjor høst ! Unnskyld tell dokker som ikkje har vorre aktiv i år, og som ikkje bi nævnt, dokker får nye sjanse tell næste år !!  Viggo Steen kom fra Vidar. Bjørn, Tony, Cathrine og han Dag Thomas kom fra det store intet.  I tellegg va guttan som har hatt sett hjærte i Tromsø FIK i mange år , 190+, Lars Olav og undertegnede klar førr å sætte sett preg på sesongen.  

Det heile starta med 190+ sett comeback i NM i stille høyde! Det blei sølv tell slutt, men i et stevne på Åland presterte så bra at han å toppa lesta over norges beste i ei vekka før  Klaus Hansen , en annen gammel ringrev fra nord, rappa deinn plassn tellbakes. 

Sian gikk det slag i slag.  Ikkje alle stævnan kainn nævnes, men nån går over i minneboka !

På Lambertseter deltok 6, æ gjæntar SÆKS a vorres gutta i et uoffisielt klubbmesterskap i kule. Klubbmester; 1. Kjetil, 2. Lars Olav, 3. Bjørn, 4. Jasper, 5. Tony og 6. Dag Thomas . At vi tør stille opp, og ikkje være redd førr å drite oss ut og gjøre det dårlig varma et gammelt friidrettshjerte. Og oppvisninga blei lagt mærke tell, vær trygg !  Heilt opp tell forbuindsnivå faktisk !   NB ; Tony Marenos heiltrikot fortjente et bilde på heimesida, men vi glømte kamera ! 

På Nesbyen fant undertegnede tilbake til ”the zone” og hoppa 5 hopp over 6.60, endte på 6.76 og presterte å være skuffa over å mangle 9 cm på å ta NM kravet.  Antall træningsøkta før deinna konkurransen ska ikkje nævnes, men træningsiveren ætter stevnet bei så stor at en strekk va uungåelig! Steike ta … !   Også 190+ gjorde sine saker bra og hoppet 196 i siste forsøk !  I spydkonkurransen satte undetegnede ny klubbrekord etter har duell med en lokal helt !

Så dura vi av gårde tell kalottn i bil ! Heilt tell nord-Finlaind !  Litt a en tur, men dæven han steike kor artig vi hadde det, og han tykkjen kor bra vi gjorde det ! Tromsø FIKs bestemainnspremie må deles mellom 190+ og Cathrine.  Cathrine førr sin oppofrende verksomhet i 7 øvelsa, krona med ny pers i høyde (150).  190+ førr sett enorme hopp på 195 tell tross førr operasjonen 6 uka tidligar.

Han Bjørn knailla diskosn over 33 meter og på spørsmål om han trur han kainn kaste længer næste år bedyra han at 40 metern bør være innen rækkevidde næste år da han jo ikkje har så mykkje ainna å gjøre nu som han har fløtta tell Trondheim.
  Han Tony gjorde comeback i stav og debuterte i slægga, undertegnede kapra en bronse i lengde ætter å ha kjæmpa mot klokka førr å bi skadefri og en 4. plass tresteg.   Ailt i ailt en imponeranes innsats a nord-norges næst bæste klubb.

Heilt på tampen a sesongen dokka så nok en gammel kjenning opp, og sa ; nu e e klar førr comeback på 100m ! Dag T, eller lane 4 som vi foretrække å kaille hain, susa inn tell 11.92 i sett første løp på 4 år, og vips va nok en klubbrekord i boks.
  Ei uke seinar stilte han også opp på 400 m, det bei klubbrekord igjæn og mange verdifuille poeng tell lagserien. 

A aindre som som må nævnes e Viggo’s høyderesultat på 1.85, 190+ sine klubbrekorda i kule, som bevise at tæknikk betyr meir enn rå styrke,  Lars Olav sett støt over 11 m , og sett comeback i høyde !
(Tar dokker,lars Olav og Viggo,
  utfordringa fra 190+ i stille høyde tell vinteren ? )

En rask oppsummering vise at vi e nån små poeng fra å banke oss inn i allnorsk 3. div i lagserien.
  Vi e nord-norges desidert næst bæste klubb, og har gjort oss bemærka som en klubb i framgang.

Det betyr at vi har store utfordringa framførre oss nu ! 2004 ska bi det året vi bei nord-norges bæste klubb i både lagserien og kalottn.
  Når det e sagt så må jo vi aille gå i bresjn førr å følge opp årets sesong. Ikkje bæremed træning, men også med reklameverksomhet og utøverjakt. Vi træng fleire utøvera, gjerne med nord-norsk bakgrunn ! Det røktes allerede at fleire utøvera e på gang både på dame og herresida, men vi kainn aildri bi førr mange i klubben !

Stå på gutta og jenta, æ som sportslig leder e stoilt a det dokker har prestert i år, men trur dokker har einnu litte grainne meir å by på tell næste år !

Tell slutt bør vi væl ha et slagord førr 2004, aill deinn tid at vorres øngste deltakar på stævna i år e født i 1976 ! Æ foreslår følgende tækst på ei t-skjorte vi lage før kalottn ;

På framsida ska det stå

EN GAMMEL SKROTT

Og på baksida

SKA VISE SÆ FRAM I ÅRETS KALOTT

 Førr det e ingen tvil og det bør ikkje være nokka tvil.  Ætter en NM deltagelse e det kalottkampen som har høgast stjærne blaint stævnan, og e en enorm gulrot førr aille som driv friidrætt !

Mykkje e sagt og mykkje kuinne ha vorre sagt ,men dettan va siste ord i deinne omgang.  Om det kommer flere fra undertegnede får tida vise !

Takk førr i år !  

Jasper
Usportslig leder

Tromsø Friidrettsklubb var ikke død. Ryktet om Tromsø FIK sin død var sterkt overdrevet. Klubben lever i beste velgående! Vi lover flere gull i NNM og flere NM-deltagere enn noen annen nordnorsk klubb i sommer. Vi skal vise at det går an å bli god, ja til og med SKIT-GO, selv om vi kanskje har noen odds imot oss. Vi skal reise oss og skyte frem brystkassen, vi skal vise at man kan bli best, tiltross (!?!) for at man har det moro når man trener.  Vi skal trosse gamle fordoms føringer om at alder, sykdom og andre skavanker er et hinder. Vi ser på alle hindringer som en utfordring, og vi trosser ikke bare hindrene, vi overvinner dem. Vi møter alle farer med glede og overvinner frykten, og derfor bare vokser vi mer og mer. Vi tør og våger ALT! Vi tar alle utfordringer, vi er ikke redd for  å feile. På denne måten blir vi enere, enere som ikke stagnerer før vi slutter å puste. Selv da våkner vi til liv igjen, om det tar noen år, vi kommer alltid tilbake. Blir vi liggende i sengen, utslått av skade og sykdom, så gir vi oss ikke. Vi trener likevel. Teknikk, psyke og bevegelighet, ALT ER MULIG!
Vi skal reise oss i vår fulle lengde (og høyde!) og hytte mot enevelde. Ingen skal få trekke oss ned i normalitetens fornedrelse.
Tromsø FIK er symbolet på det umenneskelige!
Tromsø FIK er symbolet på at det umulige blir mulig!
Tromsø FIK er symbolet som får konkurrentene til å skjelve!

   
   
  Stolt gjeng samlet til første utendørs-trening 2003 for Tromsø FIK.
  Stående fra venstre: Dag Thomas Hanson, Idar Fagereng, Bjørn Johansen, Lars Lunde, Cathrine Berger og Jasper Buitink.
  Sittende fra venstre: Lars Olav Hole, Pål Sæther og Kjetil Theodorsen

 

-190+